Flytthjälp – Vanliga frågor och svar


Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår Flytthjälp.

Hur lång tid tar en flytt?

Vi utför alltid flytten på samma dag. Tiden kan variera mycket beroende på storleken på ditt bohag, trafik och framkomlighet.

Vilka tider utförs tjänsten?

Vi utför vår flyttservice kl. 8.00–18.00 på vardagar samt kl. 9.00–15.00 på helger. Vid förfrågan finns det även möjlighet att utföra flyttar på senare klockslag.

Är ni försäkrade?

Ja, vi är försäkrade upp till 10 miljoner via Trygg Hansa om något skulle skadas under flytten. Alla våra anställda är försäkrade under arbetstid.

Hur betalar jag min flytt?

Det kommer en faktura till dig via e-post cirka en (1) vecka efter din flytt. Avbokning sker utan avgift 1,5 vecka innan flytt. Vid senare avbokning debiteras avbokningsavgift, 1000:-.

Vad behöver jag förbereda inför flytten?

Om du inte har bokat packning av oss så ska hela ditt bohag vara helt nedpackat och redo att bäras ut på flyttdagen. Känsliga möbler och textilier ska vara packade så gott som möjligt och allt som ryms en flyttlåda ska packas så.

Hur får jag flyttlådor?

Meddela oss på flyttservice hur många lådor och vilken typ av lådor du behöver. Våra leveranser sker på tisdagar och torsdagar. Boka samtidigt upphämtning av lådorna på den nya adressen cirka två (2) veckor efter utförd flytt.

Har ni olika typer av flyttlådor?

Utöver klassiska flyttlådor erbjuder vi även speciallådor för kristallkronor, tavlor och liknande samt garderobslådor där kläderna transporteras hängande på sina galgar.

Hur många lådor får jag låna?

Vi har ingen begränsning för hur många lådor som du får låna men räkna med cirka en (1) låda per kvadratmeter boyta som du flyttar från.

Jag har en större säng/soffa eller liknande möbel som måste skruvas ner, hur gör jag med det?

I din flytt ingår lättare nedmontering. Vi skruvar ner lampor, enklare uppsättningar av hyllor eller till exempel din soffa eller säng för att kunna bära ut den. Garderobssystem som till exempel PAX ingår inte i lättare nedmontering.

Jag ska flytta en längre sträcka, går det?

Vi erbjuder vår flyttservice med Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö som utgångspunkt och kan hjälpa dig att flytta till ny adress i hela landet.

Utför ni flyttar utomlands?

Ja, vi utför flyttar till andra närliggande länder som till exempel Danmark eller Norge.

Priser

Alla vår priser till privatpersoner är angivna inklusive moms och alla våra priser till kommun och företag är angivna exklusive moms.

Parkering

Observera att det ligger på dig som kund att se till att det finns en lämplig parkeringsplats. Eventuella P-böter på anvisad plats står du som kund för.